top of page

8 vinkkiä brändin visuaalisen sisällön suunnitteluun

Ihmiset ovat visuaalisia olentoja ja visuaalinen sisältö kiinnittääkin huomiomme paremmin, kuin pelkkä teksti. Visuaalisilla toteutuksilla on kyky herättää tunteita ja kertoa tarinoita, ja ne sitouttavat tarkastelijaansa ja jäävät paremmin mieleen.


Markkinointimaailmassa visuaalinen sisältö on yksi keskeisimmistä tekijöistä brändin rakentamisessa ja markkinoinnissa. On ilo huomata, että yhä useammat yritykset panostavat laadukkaaseen visuaaliseen sisältöön houkutellakseen uutta asiakaskuntaa ja sitouttaakseen jo olemassa olevaa yleisöään. Visuaalinen sisältö antaakin mahdollisuuden tuoda esiin brändin persoonallisuutta sekä arvoja. Mutta miksi visuaalisuus on niin tärkeää markkinoinnissa ja miten sitä voidaan hyödyntää tehokkaasti?

 

Visuaalisen sisällön rooli sosiaalisessa mediassa

 

Sosiaalinen media on muuttanut yritysten tapaa markkinoida tuotteita ja palveluita ja sen algoritmit suosivat visuaalista sisältöä. Kuvia tai videoita sisältävät päivitykset saavat enemmän tykkäyksiä, jakamisia ja kommentteja, kuin pelkät tekstipäivitykset. Ihmiset myös muistavat paremmin näkemänsä kuvat ja videot, kuin lukemansa tekstin. Erityisesti videoformaatti on ollut pinnalla jo useamman vuoden ja varsinkin TikTokin myötä sen rooli on korostunut entisestään myös muilla sosiaalisen median alustoilla. Monikanavaisuus on odotettua, mutta on hyvä ottaa huomioon, millainen visuaalinen sisältö toimii eri kanavissa. TikTokissa esimerkiksi viimeistelemättömämmän, aidomman näköinen sisältö toimii paremmin, kuin esimerkiksi Facebookissa.

 

8 Vinkkiä visuaalisen sisällön suunnitteluun

 

Visuaalisen sisällön suunnittelu ja toteutus ovat keskeisiä osa-alueita tehokkaassa markkinoinnissa. Laadukas visuaalinen sisältö houkuttelee, herättää tunteita sekä auttaa välittämään brändisi viestejä tehokkaasti. On todella tärkeää, että brändisi visuaalinen identiteetti on johdonmukainen kaikissa markkinointikanavissa sekä viestintämateriaaleissa, sillä se auttaa vahvistamaan brändin tunnistettavuutta ja rakentaa luotettavaa brändi-imagoa.

 

Ota alta talteen vinkit houkuttelevan visuaalisen sisällön suunnitteluun ja toteuttamiseen:


  1. Tavoitteiden määritys: Ennen visuaalisen sisällön luomista on tärkeää määritellä selkeät tavoitteet. Mitä sisällöillä halutaan saavuttaa? Tavoitteet voivat olla esimerkiksi brändin tunnettuuden lisääminen, myynnin edistäminen tai yleisen sitoutumisen kasvattaminen.

  2. Kohderyhmän ymmärtäminen: On tärkeää tuntea oma kohderyhmä ja heidän mieltymyksensä visuaalisen sisällön suhteen. Millainen kuvamaailma puhuttelee kohderyhmää parhaiten? Kohderyhmän huomioiminen auttaa luomaan sisältöä, joka resonoi heidän kanssaan. 

  3. Brändin visuaalisen identiteetin noudattaminen: Visuaalisen sisällön tulisi olla linjassa yrityksen brändin visuaalisen ilmeen kanssa. Noudata brändin värimaailmaa, typografiaa ja graafisia elementtejä varmistaaksesi johdonmukaisuus markkinointimateriaaleissa. Voit ulkoistaa markkinointitoimistolle myös vain osia, jos haluat tehdä vaikka somemarkkinointia itsenäisesti. Meiltä saat esimerkiksi brändi-ilmeen mukaiset somepohjat, joiden käyttö tekee sisällön luomisesta huomattavasti helpompaa – vastaat tällöin vain itse tekstin tuomisesta sisältöön ja sitten sen postaamisesta!

  4. Laadukkaan sisällön luominen: Panosta laadukkaaseen visuaaliseen sisältöön valitsemalla korkealaatuisia kuvia ja videoita. Ammattilaisten hyödyntäminen kuva- ja videomateriaalin luonnissa varmistaa parhaan ja pitkäikäisen lopputuloksen. Ammattilaiset osaavat myös huomioida eri alustojen vaatimukset, jotta sisällöt toimivat joka paikassa parhaalla mahdollisella tavalla.  

  5. Monipuolisten formaattien hyödyntäminen: Erilaisten formaattien ja kanavien hyödyntäminen auttaa saavuttamaan tavoitteet tehokkaimmin. Kuvien, videoiden, infografiikoiden ja animaatioiden käyttäminen pitää sisällön mielenkiintoisena ja vaihtelevana – pyydä esimerkiksi meiltä tarjous brändisi ilmeen mukaisten elementtien toteutukseen, jotta sinun on helppo soveltaa niitä myös itsenäisesti.

  6. A/B-testaus: Testaa erilaisia visuaalisia elementtejä ja formaatteja selvittääksesi, mikä toimii parhaiten kohderyhmäsi kanssa. A/B-testaus auttaa optimoimaan sisältöjen tehokkuutta ja parantamaan markkinoinnin tuloksia.

  7. Seuranta ja analysointi: Sisältöjen suorituskykyä kannattaa seurata ja analysoida säännöllisesti. Analytiikan ja käyttäjäpalautteen avulla voidaan parhaiten saada käsitys siitä, minkälainen sisältö resonoi kohdeyleisön kanssa.

 

Kannustammekin sinua hyödyntämään visuaalista sisältöä osana yrityksesi markkinointistrategiaa. Visuaalisen sisällön merkitystä markkinoinnissa ei kannata aliarvioida – se voi olla ratkaiseva tekijä brändin menestyksessä ja asiakassuhteiden luomisessa.

 

Jos sinua ei kiinnosta tehdä kaikkea itse, niin meiltä saat kaiken tarvittavan materiaalin yrityksesi markkinointiin ja houkuttelevien sisältöjen luomiseen!

Comments


bottom of page